flib 50 jaar
Gepubliceerd op: 17 januari 2020

Fruytier Lawyers versterkt praktijk met ervaren specialisten

Fruytier Lawyers in Business versterkt haar team met de twee ervaren advocaten Bert Gravendeel. Door de samenwerking verstevigt het kantoor zijn positie binnen de rechtsgebieden intellectueel eigendom, ICT-recht en arbeidsrecht. Daarnaast haalt het kantoor met de samenwerking tientallen jaren ervaring aan boord. Het totale team van Fruytier Lawyers in Business bestaat nu uit 15 professionals waarvan negen advocaten.

ICT en Intellectueel Eigendom

Bert Gravendeel heeft ruim dertig jaar ervaring met Intellectueel Eigendomsrecht (IE/IP) en ICT-recht. Hij procedeert er regelmatig over. Het gaat over verwarring, ontlening, misleiding bij handelsnamen, merk-, model- en auteursrecht. Ook inbreuken op databanken (big data/privacy), knowhow, octrooirecht en slaafse nabootsing horen daarbij. Kortom, eerlijke mededinging. Proactieve merk- en modelbescherming ontbreekt niet. Snel onderzoek, analyse en aanpak is één van zijn krachten. Verder zijn ICT-aansprakelijkheid, de contracten over (IE/software) licenties een veel voorkomend onderdeel van zijn praktijk. Bert is sinds 2003 gevestigd als zelfstandig advocaat. Hij heeft daarvoor gewerkt bij o.a. Landwell Advocaten (nu Van Doorne Advocaten). Eerder was hij ook bedrijfsjurist bij twee multinationals. Hij beweegt zich even makkelijk in het MKB als bij ‘een corporate’. Hij is lid van de VIEPA (Vereniging Intellectueel Eigendomsrecht Procesrecht Advocaten) en BMM (Benelux Merken- en Modellen Vereniging). Bert heeft de Grotius Academie voor ICT- en Telecommunicatierecht succesvol afgerond. Met al deze ervaring “blijft jongleren met IP/ICT-recht een kunst” zo zegt Bert. “Mijn aansluiting bij Fruytier Lawyers betekent een aanzienlijke aanvulling met juridisch specialisten die relevant zijn voor onze ondernemende cliënten”.

Focus op maakindustrie

Bart Roelink werkt al ruim 30 jaar als zelfstandig advocaat voor ondernemers in het MKB. Als sparringpartner adviseert hij de directie van zowel kleinere tot grote en enkele zeer grote ondernemingen in uiteenlopende sectoren. Bart heeft veel verstand van techniek en is daardoor goed in staat zich in te leven in technische en industriële vraagstukken om die vervolgens bij de rechter te kunnen vertalen naar de juridische wereld. Het is dus ook niet verwonderlijk dat veel van zijn cliënten zich in de maakindustrie bevinden. Bart is in zijn vrije tijd een fervent watersporter en heeft ook een aanzienlijk aantal cliënten in de nautische sector. Zijn cliënten roemen zijn scherpe analyses en betrokkenheid.

Artikelen door Marcel Fruytier

Stuur ons een bericht

Voor verdere vragen kunt u het formulier hieronder gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.