flib 50 jaar

Watersport advocaat

Ook in de watersportbranche hebben onze specialisten hun sporen verdient. Of het nu gaat om bouw-, reparatie- of renovatiewerkzaamheden aan jachten, een goede overeenkomst kan veel problemen voorkomen. Een watersport advocaat zorgt voor zo’n goede overeenkomst. Zo werken wij niet alleen voor jachtbouwers maar ook voor ondernemers in de grote (binnen)scheepvaart en zeilchartervaart.

Scheepvaartbranche

Daar ligt uw kostbare lading, te wachten om gelost te worden in de haven van Rotterdam. Er is beslag gelegd dus u kunt er niet bij, geheel ten onrechte vindt u. Intussen loopt u elke dag dat dit langer duurt, meer omzet mis. Maar wat moet u doen? Hoe snel ligt uw verzoek bij de rechter om dat grote slot er weer af te krijgen? En wie betaalt de schade die door dit beslag ontstaat? Andersom kan het natuurlijk ook. Als u nog een vordering heeft op een buitenlandse partij, kunt u diens schip aan de ketting laten leggen om uw eisen kracht bij te zetten.

Risico’s in de scheepvaartbranche

Succesvol ondernemen in de scheepvaart is een hele kunst. Vaak heeft u te maken met internationaal recht, met rechtssystemen van landen waar u helemaal geen kaas van heeft gegeten. Welk recht is van toepassing? Er zitten veel risico’s aan de wereldwijde handel via het water. Dat maakt de scheepvaartbranche ook tot een interessante sector om in te werken voor ondernemers.

Scheepvaartfinanciering

Fruytier Lawyers in Business heeft ondanks haar locatie (Amsterdam) de ‘geen woorden, maar daden’-mentaliteit die past bij scheepvaartondernemers. Internationale contracten, scheepvaartfinancieringen, beslagleggingen, geschillen over ladingschades en andere juridische vragen worden door ons voortvarend opgepakt en opgelost. Zodat u weer verder kunt met uw onderneming.

Nautische evenementen

Nederland kent een rijke traditie als het gaat om nautische evenementen. Fruytier Lawyers in Business adviseert en procedeert ook voor de organisatoren van dergelijke evenementen.
Wilt u meer weten wat wij voor uw bedrijf in de nautische sector kunnen betekenen? neem oriënterend en vrijblijvend contact met ons op.

Stuur ons een bericht

Voor verdere vragen kunt u het formulier hieronder gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.