flib 50 jaar

Bert Gravendeel

Bert heeft zich per 1 januari 2020 aangesloten als partner bij Fruytier Lawyers in Business. Bert is gespecialiseerd in intellectuele eigendom en aanverwant ICT-recht. Hij heeft ervaring met een breed scala aan internationale IE-werkzaamheden, van IE-transacties (waaronder joint ventures, M&A-deals en licentiestructuren) tot IE-geschillen. Hij heeft geprocedeerd tot op het niveau van het Gerecht van de EU, het Benelux Gerechtshof, vele Nederlandse rechtbanken en gerechtshoven, naast BOIP/BBIE (het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom), het EUIPO (European Bureau voor de Intellectuele Eigendom (EUIPO) en WIPO (World Intellectual Property Office).

Hij richt zich op auteursrecht, merk- en handelsnaamrecht, modellenrecht oneerlijke concurrentie / slaafse nabootsing en zaken over geheime knowhow en databankenrecht. Hij heeft ruime expertise in industriële vormgeving, digitale media en content, muziekuitgeverij en collectieve rechten, alsmede reclame, smaad en laster, maar ook IE-gerelateerde contracten voor franchising, distributie en agentuur.

Zijn ervaring bestrijkt een aantal belangrijke industriesectoren, zowel traditionele als nieuwe, waarin het IE-recht steeds een rol speelt.

Cliënten zijn blij met zijn combinatie van intellectuele eigendom, technische expertise en onderhandelingservaring. Dit klinkt als muziek in de oren van een advocaat die voldoening haalt uit het optreden als zaakwaarnemer voor tal van ambitieuze bedrijven. Hoe dan ook, Bert biedt een grondige analyse in IE & ICT-recht vraagstukken in de bedrijven van zijn cliënten. Zo kan hij commercieel relevant advies geven over bedrijfskritische ontwikkelingen en over de nog steeds dynamische nieuwe IP & ICT wetgeving.

Voordat hij bij Fruytier Lawyers in Business kwam, runde Bert meer dan 15 jaar zijn eigen nichekantoor. Hij werkte meer dan 8 jaar bij internationale advocatenkantoren, te weten het aan PwC gelieerde Landwell advocaten & notarissen (gefuseerd met Van Doorne advocaten) en de voorganger van Holland van Gijzen, namelijk EY Legal.

Bert is lid van Benelux Merken- & Modellenverening en is geregistreerd in het register van rechtsgebieden van de Nederlandse Orde van Advocaten voor Intellectuele Eigendomsrechten

Op basis van deze registratie dient hij per kalenderjaar tien opleidingspunten per geregistreerd rechtsgebied te behalen volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten.

 

 

Bert in detail

Expertise:
It- en ICT recht & Intellectueel Eigendom
Telefoon direct:
+31(0) 651 433 348
Advocaat sinds:
1987
Talenkennis:
Nederlands, Engels, Duits
Opleiding:
Nederlands Recht aan de universiteit van Leiden
Connect:
Linkedin: Linkedin
Stuur Bert een bericht

Voor verdere vragen kunt u het formulier hieronder gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.