flib 50 jaar

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht komt altijd ter sprake bij een ondernemer met personeel. In een arbeidsrelatie ontstaan vaak arbeidsrechtelijke vragen. Het opstellen van een arbeidsovereenkomst of de beëindiging ervan, arbeidsongeschiktheid, medezeggenschap, zaken rondom de CAO; het zijn onderwerpen waar u als ondernemer meestal niet goed in thuis bent die wél essentieel zijn voor de bedrijfsvoering en arbeidsrelatie. Advies van een advocaat zorgt ervoor dat u in uw recht staat. De advocaten van Fruytier hebben ruime ervaring met onder meer arbeidsrechtspraak, ontslagrecht en CAO-recht.

Oplossen van werk-gerelateerde conflicten

Onze arbeidsrecht advocaten zijn gespecialiseerd in het oplossen van conflicten tussen werkgever en werknemer. Daarom proberen wij werk-gerelateerde conflicten altijd eerst op te lossen zonder tussenkomst van de rechter. Als het toch tot een procedure komt, staan de advocaten in arbeidsrecht van Fruytier Lawyers in Business ondernemers uiteraard bij in een (ontslag)procedure, bij het beëindigen van een dienstverband of een procedure bij het UWV. Zo stellen we onder meer een vaststellingsovereenkomst op, vragen we een ontslagvergunning voor u aan en bieden we passend advies in elke specifieke contractsituatie om procedures waar mogelijk te voorkomen. Ook over concurrentiebedingen en relatiebedingen kunnen wij u uitstekend adviseren.

Arbeidsrecht bij reorganisaties en fusies

Tevens adviseren de advocaten van Fruytier ondernemers veelvuldig bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten, beëindigingsovereenkomsten en over de arbeidsrechtelijke gevolgen bij reorganisaties en fusies. Een reorganisatie heeft vaak ingrijpende consequenties. Wij bieden inzicht in de verschillende reorganisatiemogelijkheden en helpen bij het opstellen van een sociaal plan, waarin de voorzieningen voor werknemers die ontslagen worden zijn opgenomen. Tevens houden onze specialisten zich dagelijks bezig met fusies en overnames. Bent u van plan uw bedrijf over te dragen of wilt u een bedrijf overnemen? Met het juridisch advies op het gebied van arbeidsrecht van Fruytier Lawyers in Business voorkomt u verrassingen en brengt u de mogelijke gevolgen duidelijk in kaart.

Arbeidsrecht advocaat voor bestuurders

Fruytier staat regelmatig (statutair) bestuurders bij in arbeidsrechtelijke geschillen. De positie van een statutaire bestuurder binnen een bedrijf of organisatie verschilt van de rol die werknemers bekleden. Een bestuurder antwoordt aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) en vervult tegelijkertijd de rol van rechtspersoon van de werkgever. In deze positie heeft de bestuurder zodoende te maken met vennootschapsrechtelijke en arbeidsrechtelijke regelgeving. Een arbeidsrecht advocaat van Fruytier kan zowel bestuurders als bestuursorganen adviseren op alle gebieden van arbeidsrecht en zo nodig bijstaan in een juridische procedure.

Arbeidsrecht specialisten

Gerelateerde artikelen: arbeidsrecht

Stuur ons een bericht

Voor verdere vragen kunt u het formulier hieronder gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.