flib 50 jaar

Werkwijze en tarieven

Ondernemers willen de zekerheid dat hun onderneming winstgevend is. Dat kan alleen als de kosten beheersbaar zijn. Dus ook de advocaatkosten. Bij advieswerkzaamheden is het makkelijker om een inschatting te maken van de kosten dan bij het voeren van procedures. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we wel een indicatie geven, maar de acties van de wederpartij kunnen we niet altijd voorspellen. Daarom werken wij op verschillende manieren met onze cliënten samen. Daar waar mogelijk bieden wij u de keuze. Voorafgaand aan de zaak, zodat u weet waar u aan toe bent.

Werkwijze Afspraken

Alternatieve afspraak

Iedereen die vaker met een advocaat heeft gewerkt, weet dat advocaten traditioneel op basis van een uurtarief werken. Ook wij werken vaak op uurtarief, maar we krijgen steeds vaker de vraag: ‘kan dat niet anders?’ Natuurlijk kan dat! Spreekt u liever van te voren een vaste prijs af, wilt u een juridisch abonnement of heeft u meer aan een strippenkaart? Dan leggen we dat graag met u vast.

Uurtarief

Uurtarief

Voor cliënten die liever met uurtarieven werken, hanteren we een tarief van 140 euro voor een junior medewerker tot maximaal 395 euro voor een ervaren specialist. Daarmee zijn wij een betaalbaar alternatief voor de grote kantoren. Dat wij minimaal dezelfde kwaliteit leveren, spreekt voor zich. De tarieven zijn afhankelijk van de ervaring van de advocaat en de complexiteit van de zaak. En welk bedrag er ook in rekening wordt gebracht, onze factuur wordt door cliënten altijd ervaren als een redelijke vergoeding voor onze dienstverlening.

Klachtenregeling

Natuurlijk doen wij ons uiterste best om onze cliënten naar tevredenheid bij te staan. Mocht u – om welke reden dan ook – niet tevreden zijn met onze dienstverlening dan verzoeken wij u om dit zo spoedig mogelijk kenbaar te maken. Ons kantoor maakt gebruik van het door de orde van advocaten voorgestelde model “interne klachten”, wat op verzoek aan u ter beschikking wordt gesteld. Een mail aan info@flib.nl met daarin het verzoek is voldoende.

Voor alle informatie over onze klachtenregeling lees hier.

Stuur ons een bericht

Voor verdere vragen kunt u het formulier hieronder gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.