Home » Expertise » Arbeidsrecht » Arbeidsconflict, wat nu?

Arbeidsconflict, wat nu?

Een arbeidsconflict is een vervelende situatie, waarbij minimaal 2 partijen het niet met elkaar eens worden. Er is een conflict ontstaan op de werkvloer en de arbeidsverhoudingen zijn verstoord. Een leidinggevende moet wellicht wennen aan zijn of haar plaatsing of een werknemer moet wennen aan een ondergeschikte positie. Als het conflict er al is, is het vaak te laat om hier gemakkelijk vanaf te komen. In sommige gevallen helpt een goed gesprek nog. Goede afspraken en het opvangen van signalen zijn een manier om een arbeidsconflict te voorkomen. Een advocaat van Fruytier weet welke situaties er in een arbeidsrelatie kunnen ontstaan en kan dus een overeenkomst opstellen die vervelende gevolgen kan voorkomen.

Arbeidsconflict bij ziekte

Een arbeidsconflict gaat vaak gepaard met ziekte. Wanneer een werknemer zich niet gerespecteerd voelt, meldt deze zich vaak ziek, zo blijkt in de praktijk. Een werknemer heeft het gevoel niet meer te kunnen werken; een reden om een conflict zo snel mogelijk op te lossen. Of andersom; uw werknemer is ziekgemeld, maar u bent het er niet (meer) mee eens; ook hier ontstaat een arbeidsconflict. Wat de beste manier is om de ruzie op te lossen, verschilt per conflict. En wat is überhaupt de oplossing? Wilt u de arbeidsovereenkomst behouden of beëindigen? Een advocaat kan u helpen dit op de juiste manier aan te pakken.

Rechten en plichten arbeidsconflict

In een conflict heeft een werkgever verschillende ‘rechten’. Bij ziekte hoeft bijvoorbeeld niet altijd doorbetaald te worden. Bij beëindiging van de relatie kan worden gekozen voor een vaststellingsovereenkomst; u kiest ervoor om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan en dit op te nemen in de overeenkomst. Een contract voor bepaalde tijd hoeft niet verlengd te worden of de werknemer wordt ontslagen wegens niet functioneren. Omdat het recht regelmatig verandert en omdat elk arbeidsconflict anders is, adviseren wij u een advocaat om juridisch advies te vragen over uw rechten en plichten.

« Terug naar arbeidsrecht
Stuur ons een bericht

Voor verdere vragen kunt u het formulier hieronder gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.