flib 50 jaar

Vastgoedrecht

De meeste ondernemers voeren bedrijf vanuit een bedrijfspand of kantoor. Een kostbaar onderdeel van de bedrijfsmiddelen, waar een ondernemer zorgvuldig mee om wil gaan. Alle juridische aspecten rondom onroerend goed zijn vastgelegd in het vastgoedrecht. Denk hierbij aan zaken als projectontwikkeling, financiering, verkoop, aankoop, huur, verhuur en bouwrecht. Voor al deze zaken zijn goede afspraken van het grootste belang. Een advocaat met specialisatie vastgoedrecht kan u gericht adviseren en ondersteunen bij alle kwesties en voorwaarden met betrekking tot onroerend goed.

Wat is vastgoedrecht?

Vastgoedrecht is het recht dat betrekking heeft op alles wat te maken heeft met onroerend goed. Voor ondernemers is vastgoed wetgeving van groot belang, omdat zij regelmatig te maken krijgen met juridische vraagstukken rond onroerend goed. Het begrijpen en naleven van de vastgoed wetgeving en regelgeving is essentieel bij het verkleinen van risico’s en het voorkomen van conflicten. Ondernemers die betrokken zijn bij vastgoedontwikkeling, verkoop, aankoop, huur, verhuur of bouwprojecten hebben juridisch advies en ondersteuning nodig om belangen te beschermen en te voldoen aan de geldende wetten en voorschriften. Het vastgoedrecht biedt hierbij de nodige juridische kaders en bescherming om succesvol te opereren in de vastgoedsector.

Wat valt er onder vastgoedrecht?

Het vastgoedrecht omvat vele uitdagende en belangrijke onderwerpen die van grote invloed zijn op zowel vastgoedeigenaren als huurders van onroerend goed. Van de verbouw of nieuwbouw van een bedrijfsruimte, onderhoud, huur, parkeergelegenheid tot relaties met de buren of gebreken aan het pand. Waar bent u juridisch aan toe als u een bedrijfspand verhuurt? Wat gebeurt er als een huurder failliet gaat en de huur niet meer betaalt? Of als zaken in de retail niet meer zo lekker lopen en uw huurder eenzijdig besluit de huur te verlagen? Een vastgoedrecht advocaat staat zowel huurders als verhuurders bij op elk thema. Heeft u een dringende vraag? Neem direct contact op met een advocaat met specialisatie vastgoedrecht.

Wat doet een vastgoedrecht advocaat?

Een vastgoedrecht advocaat is gespecialiseerd in vastgoedrecht en biedt juridische bijstand bij geschillen en vraagstukken met betrekking tot onroerend goed. Een jurist vastgoedrecht kan eigenaren van vastgoed, investeerders die van plan zijn vastgoed te kopen, evenals huurders van (bedrijfs)vastgoed, bijstaan in verschillende juridische kwesties.

Het takenpakket van een advocaat vastgoedrecht jurist bestaat onder meer uit:

  • het opstellen en beoordelen van vastgoedcontracten;
  • het begeleiden van vastgoedtransacties;
  • advies over de huur- en koopovereenkomst;
  • optreden in geschillen over eigendom, mede-eigendom en huur;
  • het vertegenwoordigen van cliënten in gerechtelijke procedures met betrekking tot vastgoed.

Advocaat onroerend goed: goed geregeld

In de dynamische vastgoedmarkt, waar technologische innovatie, verduurzaming en veranderende consumptiepatronen een rol spelen, is het noodzakelijk voor ondernemers om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen het vastgoedrecht. Dit helpt bij het inspelen op veranderingen, het versterken van de juridische positie en het beheersen van risico’s. Door samen te werken met een gespecialiseerde advocaat in onroerend goed kunnen ondernemers proactief worden ondersteund en geadviseerd bij het nemen van strategische beslissingen en het oplossen van juridische vraagstukken, die zich kunnen voordoen in de vastgoedsector.

Waarom een advocaat vastgoedrecht inschakelen?

Vastgoed wetgeving is complex en omvat een breed spectrum aan juridische aspecten. Het inschakelen van een advocaat met specialisatie vastgoedrecht is dan ook belangrijk. Een vastgoedrecht advocaat helpt cliënten bij het beschermen van rechten, identificeert mogelijke risico’s, past geldende wet- en regelgeving toe en neemt, indien noodzakelijk, de juiste stappen rond juridische procedures. Dankzij deskundig advies, professionele begeleiding en goede vertegenwoordiging in juridische geschillen, is een vastgoedrecht jurist een waardevol onderdeel van een gezonde en betrouwbare bedrijfsvoering of investeringsstrategie.

Specialisten in bedrijfsvastgoed

Door onze ervaring met ondernemende cliënten weten we dat vragen over huur, vastgoed en bouw vaak niet de eerste prioriteit hebben van ondernemers. Zij willen ondernemen en de bedrijfsruimte is eerder een noodzakelijk kwaad. Als er dan onverhoopt iets mis is met het huurcontract, als de nieuwbouw vertraging oploopt of de huurder niet over de brug komt, kost het menig ondernemer dan ook nachtrust. Meestal volstaat een telefoontje met een van onze vastgoedrecht advocaten om weer rustig te slapen en de volgende dag weer alle aandacht te kunnen geven aan de onderneming.

Advocaat vastgoedrecht Amsterdam

Fruytier Lawyers in Business staat klaar voor elke ondernemer. Door de jaren heen hebben wij als specialist in huurrecht, ondernemingsrecht en advocaat vastgoedrecht in Amsterdam veel (internationale) partijen bijgestaan rond vraagstukken binnen het vastgoedrecht. Bent u op zoek naar een gespecialiseerd vastgoedrecht advocatenkantoor in Amsterdam? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze advocaten. Een jurist vastgoedrecht geeft u graag advies met betrekking tot uw vraag of uitdaging.

Vastgoedrecht specialisten

Gerelateerde artikelen: vastgoedrecht

Stuur ons een bericht

Voor verdere vragen kunt u het formulier hieronder gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.