flib 50 jaar
Gepubliceerd op: 6 juli 2022

Fruytier Lawyers in Business adviseert Flow Real Estate bij verkoop ontwikkellocatie in Sloterdijk aan Maarsen Groep

Amsterdam – Maarsen Groep heeft op 30 juni jl. het bedrijfsgebouw aan de Naritaweg 12 te Amsterdam van Flow Real Estate | Flow Development gekocht. Het bestaande bedrijfsgebouw ligt aan de westzijde van Amsterdam, op steenworp afstand van station Amsterdam – Sloterdijk en het kantoor van Fruytier Lawyers in Business.
Het vastgoedteam van Fruytier Lawyers in Business heeft onder leiding van Koen Wanders Flow Real Estate juridisch geadviseerd bij de verkoop. Flow Real Estate is tijdens deze transactie verder bijgestaan door Resi. Maarsen Groep is juridisch geadviseerd door Van Doorne.

Maarsen Groep heeft het perceel van 3.230 m² aangekocht aan de Naritaweg in het centrumgebied van Amsterdam Sloterdijk. Maarsen Groep heeft het bestaande pand aangekocht met de ambitie om op deze locatie (huur)woningen te realiseren. “Wij vinden dit een prachtige locatie: dichtbij Amsterdam Centrum, direct naast OV-knooppunt Amsterdam-Sloterdijk en met véél groen en sportvoorzieningen in de directe omgeving. Dat er voor de geplande woningbouw al een onherroepelijk bestemmingsplan is, was doorslaggevend in ons besluit om deze locatie te verwerven. Wij zien er naar uit om op deze locatie duurzame, betaalbare woningen te ontwikkelen die wij aan onze beleggingsportefeuille kunnen toevoegen.” aldus Monique Maarsen, algemeen directeur Maarsen Groep.
Het plangebied Sloterdijk-Centrum wordt de komende jaren getransformeerd van monofunctioneel kantorengebied tot een levendige en gemengde stadswijk, waar wonen, werken, ontmoeten, verblijven, produceren, ontspannen en ondernemen samenkomen. De focus in Sloterdijk-Centrum ligt de komende jaren op het toevoegen van circa 7.500 woningen, in combinatie met maatschappelijke en/of commerciële voorzieningen in de plint; er wordt gestreefd naar een woon-/werkverhouding van 50%-50%.
Meer informatie over deze transactie? Contact Koen Wanders.

Artikelen door Koen Wanders

Stuur ons een bericht

Voor verdere vragen kunt u het formulier hieronder gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.