flib 50 jaar

Mode

Ondernemen in de modebranche vereist snelheid en creativiteit, of u nu ontwerper of retailer bent. Als ondernemer in de modebranche kunt u niet te lang op een idee broeden. De modebranche is snel en u zult het van een andere retailer of ontwerper verliezen. Maar u wilt uw creativiteit ook niet zomaar online zetten. Niet iedereen heeft dezelfde creativiteit. Plagiaat komt in de modebranche dan ook veel voor. En als u denkt dat uw ontwerpen goed beschermd zijn tegen inbreuk van anderen, blijkt dat de namaak uit een 3D-printer komt. Dit type inbreuk en namaak krijgt hiermee plots een andere wending.

Webwinkel en nu?

Voor retailers in de mode speelt het teruglopende winkelbezoek een grote rol in hun bedrijfsvoering. Wilt u ook een webwinkel beginnen? Dan komen daar veel juridische aspecten bij kijken. Dat begint al met de vraag of u het logo van een modemerk mag gebruiken in uw online advertenties, maar gaat ook over vragen over de kosten van het terugsturen van producten of het herroepingsrecht voor consumenten.

Ervaring in de modebranche

De advocaten van Fruytier Lawyers in Business hebben veel ervaring in de modebranche. We weten dat het soms lastig is een ontwerp te beschermen tegen inbreuken van anderen. En we snappen ook hoe belangrijk het is om plagiaat snel aan te pakken. Daarnaast hebben we ervaring met vragen over franchise, import- en exportregels, licentie-overeenkomsten en andere modegerelateerde kwesties.

Stuur ons een bericht

Voor verdere vragen kunt u het formulier hieronder gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.