De corona maatregelen gids, alle overheidsmaatregelen op een plek bijeen gebracht
Lees meer
Gepubliceerd op: 13 januari 2012

Hell of a Job(s) geklaard!

Eerder, zie het onderstaande bericht, informeerden wij u over de juridische problematiek voor Apple rond het tegengaan van de verkoop van een Steve Jobs pop.

Klaarblijkelijk heeft Apple het voor elkaar gekregen om de verhandeling van de betreffende pop zonder een juridische procedure een halt toe te roepen. In een bericht op de website www.pcworld.com [1] wordt hiervan verslag gedaan.
A life like Steve Jobs doll created by In Icon
Opvallend genoeg wordt nu ook duidelijk aangegeven dat de nabestaanden van Steve Jobs zich met de kwestie hebben bemoeid en dat is ook precies wat Apple nodig had.
De Chinese fabrikant, In Icon, laat in een verklaring namelijk weten dat zij nog steeds vindt dat zij geen enkel recht van Apple heeft geschonden maar dat zij buigt voor de druk van Apple én de nabestaanden van Jobs om pop uit de handel te halen. Met name uit respect voor Jobs’ wordt de wens van de nabestaanden ingewilligd, zo lijkt het. Wat zich achter de schermen heeft afgespeeld, is uiteraard niet bekend maar voor Apple is het resultaat bevredigend.
Zoals wij in ons eerdere artikel reeds aangaven, kunnen nabestaanden met succes opkomen tegen de verhandeling van het portret van een overledene. Dat is ook in dit geval gebeurd, getuige het feit dat de maker van de pop gehoor heeft gegeven aan de wensen van Apple en de familie van Steve Jobs.
‘Apple’ is hiermee voor de tweede keer succesvol in haar strijd tegen de verhandeling van Steve Jobs poppen, maar zij doet er goed aan om waar mogelijk over te gaan tot het vastleggen van het uiterlijk en van de naam van Steve Jobs om zo ook in de toekomst verzekerd te zijn van succes.
Wordt ongetwijfeld vervolgd…

 

 

Fruytier Lawyers in Business
Fruytier Lawyers in Business

Artikelen door Fruytier Lawyers in Business

Stuur ons een bericht

Voor verdere vragen kunt u het formulier hieronder gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.