flib 50 jaar
Gepubliceerd op: 8 november 2018

Fruytier Lawyers in Business en CRS adviseren Key Travel bij grote overname in de reisbranche

Fruytier Lawyers in Business en CRS (Charles Russell Speechlys, UK) hebben het toonaangevende reismanagement bedrijf Key Travel (gesteund door Elysian Capital) geadviseerd over de overname van het internationale humanitaire / op geloof gerichte reismanagementbedrijf Raptim.
Raptim heeft haar hoofdkantoor in Tilburg en heeft activiteiten in de VS, Canada, Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Italië en Kenia, als ook activiteiten met een franchisenemer in Denemarken en een operationele ‘partner’ in Australië. De samenvoeging van de bedrijfsactiviteiten zal ’s werelds grootste bedrijf voor reismanagement vormen, uitsluitend gericht op humanitaire, op geloof gebaseerde en academische sectoren. Het samengevoegde bedrijf zal een omzet hebben van bijna £ 350 miljoen en meer dan 500 werknemers in tien landen.

Saad Hammad, CEO van Key Travel, die leiding geeft aan de gecombineerde activiteiten, benadrukte de economische synergieën tussen de twee bedrijven: “Een samengang met Raptim is een geweldige kans voor Key Travel. De strategische grondgedachte is sterk: onbetwist leiderschap op humanitair, op geloof gebaseerd en academisch reizen wereldwijd, een verdubbeling van de schaal in de VS en een belangrijk complementair platform op het vasteland van Europa. Bovenal zijn beide organisaties mensgericht en waardengestuurd, met de nadruk op compassie en service. Een combinatie stelt ons in staat om onze klanten beter van dienst te zijn, effectiever samen te werken met onze leveranciers en meer ontwikkelingsmogelijkheden voor onze mensen te bieden.”

Het Fruytier Lawyers in Business-team bestond uit Myrddin van Westendorp, Vincent van Oosteren en Koen Wanders.

Artikelen door Vincent van Oosteren

Stuur ons een bericht

Voor verdere vragen kunt u het formulier hieronder gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.