De corona maatregelen gids, alle overheidsmaatregelen op een plek bijeen gebracht
Lees meer
Gepubliceerd op: 26 september 2012

Eigen topleveldomeinen

Begin dit jaar kon iedereen die dat wilde zich inschrijven voor een eigen topleveldomein. Een topleveldomeinnaam is het rechterdeel van een internetdomeinnaam, na de punt. Wij hadden bijvoorbeeld het topleveldomein .FLIB kunnen aanvragen.
2000 domeinen aangevraagd

Wereldwijd dienden vele ondernemers, (overheid)instanties en particulieren een aanvraag in voor hun bedrijfsnaam en hun merken. Op sommige namen is zelfs meerdere keren ingeschreven. In totaal zijn er bijna 2000 domeinen aangevraagd.

Inschrijven is niet meer mogelijk
De inschrijvingstermijn is inmiddels verstreken. Tegen de aanvragen kan nog wel bezwaar worden gemaakt. Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, de instantie die de domeinen uitgeeft, zal de aanvragen vervolgens gaan beoordelen.

Mogelijk nog een tweede ronde
Na deze procedure zullen de bestaande generieke topleveldomeinen als .com, .org, .net, worden vergezeld door de nieuwe topleveldomeinnamen. Als alles goed verloopt,komt er misschien zelfs een tweede ronde. Dus als u de boot nu heeft gemist, kan het misschien later alsnog. U moet dan wel een heel grote zak met geld meebrengen: de aanvraagkosten zijn namelijk USD 185.000,-.

Fruytier Lawyers in Business
Fruytier Lawyers in Business

Artikelen door Fruytier Lawyers in Business

Stuur ons een bericht

Voor verdere vragen kunt u het formulier hieronder gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.