flib 50 jaar

Jop Fellinger

Jop is voordat hij in 2017 partner werd bij Fruytier Lawyers in Business als advocaat werkzaam geweest bij diverse kantoren in binnen- en buitenland en heeft ook enkele jaren als bedrijfsjurist en toezichthouder gewerkt bij De Nederlandsche Bank N.V. Voor De Nederlandsche Bank N.V. heeft hij o.a. de privacy wetgeving geïmplementeerd en was hij de hoofdverantwoordelijke jurist in dat project. Gedurende zijn werkzame bestaan heeft hij grote ervaring opgedaan in diverse functies en rechtsgebieden. Daarbij wordt juridische knowhow gekoppeld aan strategisch advies, klankborden met en pro actief optreden voor beslissers in ondernemingen en organisaties, voortvloeiend uit zijn persoonlijke betrokkenheid. Op dit moment is Jop actief lid van het Algemeen Bestuur van MKB Amsterdam.

In de loop van zijn carrière heeft hij zijn focus ontwikkeld op al hetgeen een ondernemer kan tegenkomen in de praktijk, niet in het minst omdat hij ook zelf ondernemer is sinds 2008. Hij heeft zich gericht op het verbintenissenrecht, met name in het contractenrecht. Als specialisme binnen het contractenrecht heeft Jop een praktijk in de ICT industrie opgebouwd. Onlangs heeft hij de specialisatie opleiding Informaticarecht van de Grotius Academie met succes afgerond.

Hij heeft ook voor enkele multinationale ondernemingen als externe legal counsel gewerkt voor hun Nederlandse vestiging. Daarnaast wordt hij aangetrokken als externe legal compliance officer met een focus op privacy en data protection.

Jop in detail

Expertise:
Ondernemingsrecht, Procesrecht & It- en ICT recht
Telefoon direct:
+31(0) 651 327 211
Advocaat sinds:
1993
Talenkennis:
Nederlands, Engels, Duits (redelijk), Frans (conversatieniveau), Russisch (beginnersniveau)
Opleiding:
Rechtsgeleerdheid
Connect:
Linkedin: Linkedin
Stuur Jop een bericht

Voor verdere vragen kunt u het formulier hieronder gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.