Jop Fellinger

Jop is sinds 1993 bij diverse kantoren in binnen- en buitenland als advocaat werkzaam en heeft ook enkele jaren als bedrijfsjurist en toezichthouder gewerkt bij De Nederlandsche Bank N.V. Voor De Nederlandsche Bank N.V. heeft hij o.a. de privacy wetgeving geïmplementeerd en was hij de hoofdverantwoordelijke jurist in dat project. Gedurende zijn werkzame bestaan heeft hij grote ervaring opgedaan in diverse functies en rechtsgebieden. Daarbij wordt juridische knowhow gekoppeld aan strategisch advies, klankborden met en pro actief optreden voor beslissers in ondernemingen en organisaties, voortvloeiend uit zijn persoonlijke betrokkenheid. Op dit moment is Jop actief lid van het Algemeen Bestuur van MKB Amsterdam.

In de loop van zijn carrière heeft hij zijn focus ontwikkeld op al hetgeen een ondernemer kan tegenkomen in de praktijk, niet in het minst omdat hij ook zelf ondernemer is sinds 2008. Hij werkt in het arbeidsrecht, contractenrecht en vennootschapsrecht inclusief overnames. Als specialisme binnen het ondernemingsrecht heeft Jop een praktijk in de yachting industrie opgebouwd.

Hij heeft ook voor enkele multinationale ondernemingen als externe legal counsel gewerkt voor hun Nederlandse vestiging. Daarnaast wordt hij aangetrokken als externe legal compliance officer met een focus op privacy en data protection, mededingingsrecht en good governance, met name voor charitatieve instellingen in binnen- en buitenland.

 

Jop in detail

Expertise:
Ondernemingsrecht, Compliance, Mededingingsrecht & It- en ICT recht
Telefoon direct:
+31(0)6 513 272 11
Advocaat sinds:
1993
Talenkennis:
Nederlands, Engels, Duits (redelijk), Frans (conversatieniveau), Russisch (beginnersniveau)
Connect:
Linkedin: Linkedin
Stuur Jop een bericht

Voor verdere vragen kunt u het formulier hieronder gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.