flib 50 jaar

Entertainment

De entertainment-industrie is een heel volwassen bedrijfstak in de Nederlandse economie, met zeker ook een internationaal aspect. Onze televisieformats gaan de hele wereld over, maar ook de Nederlandse gaming-sector heeft een hele goede naam buiten de landsgrenzen. Zakelijk gezien vinden ondernemers in deze creatieve industrie het van oudsher lastig om hun kennis te gelde te maken. Vaak zien ze zichzelf niet eens als ondernemer, zeker artiesten niet die net zijn doorgebroken. Hoe zorgt u voor een goed managementcontract, hoe regelt u de licenties zo dat u er ook iets aan over houdt?

Entertainment-industrie is hectisch

Of u nou websites, tijdschriften of boeken uitgeeft of televisieprogramma’s produceert, of u muziek maakt of toneelstukken produceert: u heeft als ondernemer in de entertainment-industrie een hectisch vak. Dat vak oefent u uit voor een groot en kritisch publiek. Creativiteit is de sleutel tot succes en die creativiteit moet u onder grote druk kunnen inzetten. En telkens weer bepaalt het publiek of u succesvol bent of niet.

Ondernemersvragen

Fruytier Lawyers in Business helpt veel verschillende ondernemers in de entertainment-industrie met hun ondernemersvragen. Juridisch gezien spelen er in dit vak regelmatig kwesties rondom intellectuele eigendom, waaronder auteursrechten. Dankzij onze ervaring in deze branche kunnen we u snel verder helpen als u juridisch dreigt vast te lopen.

Send us a message

In case you have any questions or would like to schedule an appointment, please feel free to use the form below.