Fruytier Lawyers in Business

Heeft u hem al gehoord?
Beluister hier onze commercial op BNR

Hell of a Job(s) geklaard!

Auteur: Fruytier Lawyers in Business - 13 januari 2012

Eerder, zie het onderstaande bericht, informeerden wij u over de juridische problematiek voor Apple rond het tegengaan van de verkoop van een Steve Jobs pop.

Klaarblijkelijk heeft Apple het voor elkaar gekregen om de verhandeling van de betreffende pop zonder een juridische procedure een halt toe te roepen. In een bericht op de website www.pcworld.com [1] wordt hiervan verslag gedaan.
A life like Steve Jobs doll created by In Icon
Opvallend genoeg wordt nu ook duidelijk aangegeven dat de nabestaanden van Steve Jobs zich met de kwestie hebben bemoeid en dat is ook precies wat Apple nodig had.
De Chinese fabrikant, In Icon, laat in een verklaring namelijk weten dat zij nog steeds vindt dat zij geen enkel recht van Apple heeft geschonden maar dat zij buigt voor de druk van Apple én de nabestaanden van Jobs om pop uit de handel te halen. Met name uit respect voor Jobs’ wordt de wens van de nabestaanden ingewilligd, zo lijkt het. Wat zich achter de schermen heeft afgespeeld, is uiteraard niet bekend maar voor Apple is het resultaat bevredigend.
Zoals wij in ons eerdere artikel reeds aangaven, kunnen nabestaanden met succes opkomen tegen de verhandeling van het portret van een overledene. Dat is ook in dit geval gebeurd, getuige het feit dat de maker van de pop gehoor heeft gegeven aan de wensen van Apple en de familie van Steve Jobs.
‘Apple’ is hiermee voor de tweede keer succesvol in haar strijd tegen de verhandeling van Steve Jobs poppen, maar zij doet er goed aan om waar mogelijk over te gaan tot het vastleggen van het uiterlijk en van de naam van Steve Jobs om zo ook in de toekomst verzekerd te zijn van succes.
Wordt ongetwijfeld vervolgd…

 

 

Deel dit artikel

Anderen lazen ook

Geen bescherming auteursrecht smaak Heksenkaas aangetoond

Levola, de producent van de Heksenkaas, verliest procedure over auteursrecht op de smaak van haar kaas. Beslag toegestaan, maar geen oordeel over inbreuk In een ...

Lees verder

Auteursrecht op smaak van Heksenkaas

Voor het eerst heeft een rechter zich uitgelaten over de vraag of er auteursrecht kan rusten op een smaak. Naar het voorlopig oordeel van de ...

Lees verder

Saskia Noort verliest plagiaatzaak over De Eetclub

Saskia Noort, schrijfster van het bekende boek ‘De Eetclub’, heeft een procedure verloren waarin ze schrijfster Liselotte Stavorinus en haar uitgeverij De Crime Compagnie beschuldigt ...

Lees verder

Embedden geen inbreuk op auteursrecht

Het embedden van auteursrechtelijk beschermd materiaal levert geen auteursrechtinbreuk op. Je mag dus een via een link andermans video’s op je site zetten, zo blijkt ...

Lees verder
Contact opnemen

Voor verdere vragen kunt u het formulier hieronder gebruiken, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

U krijgt een bevestiging in uw mail en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
2018 Fruytier Lawyers in Business
Volg ons via social media