Gepubliceerd op: 8 december 2011

Deeltijd-WW: terug in 2012?

Werkgeversorganisatie VNO-NCW roept op de deeltijd-ww in het nieuwe jaar weer open te stellen als het economisch herstel achterblijft. VNO-NCW reageert hiermee op de negatieve groeicijfers van de economie die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onlangs publiceerde.

Werkloosheid gestegen
Uit de gepubliceerde cijfers van het CBS blijkt dat de werkloosheid in het derde kwartaal van 2011 sterker is opgelopen dan in voorgaande periodes. Om de negatieve gevolgen van de stijgende werkloosheidcijfers op te vangen, moeten werkgevers ook in 2012 weer de mogelijkheid krijgen om werknemers met deeltijd-ww te laten gaan. Met de deeltijd-ww kunnen werkgevers hun personeel in dienst houden om deze weer in te zetten zodra de economie aantrekt.

Deeltijd-ww gestaakt
De deeltijd-ww is in april 2009 ingevoerd en bleek een succesvolle regeling. De VNO-NCW pleitte er daarom voor om van de deeltijd-ww een permanente regeling te maken. Afgelopen zomer besloot de regering echter de regeling definitief te staken.

Mocht de regering besluiten de deeltijd-ww in het nieuwe jaar toch weer open te stellen, dan brengen wij u hiervan op de hoogte in onze nieuwsbrief.

Myrddin van Westendorp
Myrddin van Westendorp

Artikelen door Myrddin van Westendorp

Stuur ons een bericht

Voor verdere vragen kunt u het formulier hieronder gebruiken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.